Vinicola de Nulles

Adernats, vins i caves

BLOC ADERNATS

2015-12-23

Què menjar i beure aquestes festes?

Què menjar i beure aquestes festes?

RECOMENACIONS D’ADERNATS I CAN BOSCH PER ALS ÀPATS PRINCIPALS

Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de la gastronomia catalana. Tant cert com que el dinar acabarà tard és que desitgem que algunes tradicions no canviïn mai.


I per conservar les tradicions, adaptant-les als nous temps, des del celler Adernats i el restaurant Can Bosch, ens han fet un seguit de recomanacions gastronòmiques per a les menjades més populars d’aquestes festes:

  • Dinar de Nadal

Per trencar el gel i començar la festa, res millor que un Cava Adernats Reserva Rosat -100% Trepat- que sempre alegra la vista i el paladar. Ideal per banyar els extensos aperitius de marisc, formatges i canapès amb salmó que omplen la taula. Són dies de molt bombolla.


Seguidament, no pot faltar la tradicional sopa de galets amb pilota de l’àvia, un primer que fa Nadal i que habitualment no sabem com maridar. Hem de tenir en compte que malgrat ser una sopa, no és un plat precisament lleuger al ser un caldo d’au reduït entre quatre i cinc hores i anar acompanyat de carn, pasta i de vegades, ou. És per això, que hem escollit l’Adernats ADN –blanc criança 100% Macabeu amb un lleuger pas en bota de roure francès- per trobar l’equilibri i el cos necessari per al caldo. Un vi, que es recomana prendre a una temperatura superior a la de nevera –uns 12º- perquè el fred no n’amagui els aromes i tampoc ens contrasti massa amb la calentor de la sopa.


Però si algun plat no pot faltar és el pollastre o indiot rostit, d’aquí la cançó: “Ara ve Nadal, matarem el gall”. Però sempre el que se’n diu un ‘rostit humit’, és a dir, que es fa en cassola. Per influència castellana, darrerament s’ha introduït el rostit sec, el que va al forn. Aquesta au, normalment acompanyada de panses i pinyons, marida molt bé amb un vi negre criança amb estructura i cos mitjà que s’adapta perfectament a les carns blanques com l’Adernats Instint. Pels amants de la bombolla i pels que volen ser més atrevits, i alhora recuperar una antiga tradició catalana, recomanem maridar-lo amb el catalogat com a “millor cava del món del 2016”, l’Adernats Gran Reserva XC, un cava 100% Xarel·lo que evoca als fruits secs del rostit i aporta estructura i contrast a l’àpat, tot fent-lo més planer.


Per acabar, podem amenitzar les nadales de sobretaula amb un Gran Reserva Brut Nature, que ens aportarà la frescor necessària per compensar la dolçor de neules i torrons. I a més, com a creació especial de Can Bosch, ho podem combinar amb un dels seus famosos Panetones elaborats especialment per aquestes dates.

  • Sant Esteve

Després de l’àpat copiós del dia anterior, podem celebrar un Sant Esteve més suau començant amb un primer a base d’ostres, ideals per retornar-nos la gana. L’Adernats Essència –blanc 100% Xarel·lo fermentat en bota de fusta- n’és l’acompanyant idoni. De segon, els intocables canelons. Amb beixamel, pasta i farcits tradicionalment de l’au sobrant per Nadal, pot ser gustosament acompanyat d’un cava Reserva Brut Nature, però recomanem especialment un vi negre criança clàssic com l’Adernats Ànima.

 

  • Cap d’any

Per celebrar la fi d’un any i l’inici de l’altre farem festa grossa. Una nit especial que mereix del millor menú, espai i acompanyants. És per això que Joan Bosch i el seu fill Arnau, xefs del restaurant Can Bosch de Cambrils, reconegut amb una estrella Michelin des de fa 32 anys, ens fa una gustosa proposta que de ben segur tindreu en compte.


Entrant: Tàrtar d’escamarlans amb cremós de coliflor, anguila fumada i caviar d’arengada. Ideal per maridar amb el cava Adernats Gran Reserva Brut Nature.


Primer: Carpaccio de peus de porc amb llagosta del país cuinada a baixa temperatura, rovellons escabetxats i salsa de miso. Pensat pel blanc fermentat en fusta 100% Xarel·lo - Adernats Essència.


Segon: Jerret de vedella desossat amb el seu moll de l’ós, moniato al forn i suc del seu rostit. Troba la seva parella de ball amb l’Adernats Ànima, un negre amb nou mesos de criança en bota de fusta de roure francès.


I per brindar per l’any nou, res millor que el cava Adernats Reserva Brut, idoni després d’un àpat copiós i per ajudar a pair el sopar abans de començar amb els licors.

  • Nit de Reis

Per posar el fi de festes amb la nit de reis, res millor que no trobar la fava al tortell i acompanyar-lo amb el cava Adernats XC, el “millor del món” segons la prestigiosa revista 50 Great Cavas. Un cava amb més de 30 mesos de criança que amaga un món d’aromes i sensacions, ideal per retrobar, en aquesta nit màgica, la il·lusió que fa brillar els ulls als nens.


--
Gastronomia: Arnau Bosch (Can Bosch)
Sommelier: Manel Subirà (Can Bosch)
Enòleg: Laurent Corrió (Adernats)
Redacció i fotografia: Adam Albert (Adernats)

BUSCADOR

ESTIGUES INFORMAT
DE TOTES LES ACTIVITATS

REP LA NOSTRA NEWSLETTER